Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Jan. 2020

Razpis za delavnice dramskega pisanja

Prešernovo gledališče Kranj in Layerjeva hiša Kranj razpisujeta brezplačno rezidenčno delavnico dramskega pisanja "Jenkova soba" v okviru 50. Tedna slovenske drame, ki bo potekala od 28. 3. do 1. 4. 2020.

Štirje/-i izbrani/-e udeleženci/-ke bodo v času delavnice brezplačno bivali/-e v Layerjevi hiši in se pod vodstvom mentorice Tene Štivičić urili/-e v pisanju dramskih besedil. Fokus letošnje delavnice bo razvijanje dramskega besedila.

Prijave

K prijavi na delavnico ste vabljeni vsi, ne glede na starost ali izkušnje s pisanjem za oder. Prijavite se preko spletne prijavnice. Ob prijavi pošljite:

  • Odlomek dramskega besedila v treh prizorih (3–5 strani), ki ga trenutno pišete in ki bi ga radi razvili na delavnici.
  • Nekaj besed o sebi – kdo ste, kratek življenjepis, zakaj vas zanima pisanje za oder in koliko izkušenj imate s tovrstnim pisanjem. Ne več kot pol strani. 

Prijavo je treba oddati najpozneje do 12. februarja 2020. Udeleženci /-ke bodo o izboru obveščeni/-e po elektronski pošti. 

Delavnico organizira Prešernovo gledališče Kranj v sodelovanju z Layerjevo hišo, Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, Zavodom za turizem in kulturo Kranj ter Društvom Krik.

Vir in foto: Layerjeva hiša - hiša umetnikov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

44673

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino