Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Jun. 2021

V prihodnost gremo sproščeno!

V soboto, 29. 5. so člani Zavoda Empatiko v okviru Evropskega tedna mladih izvedli delavnico obvladovanja stresa Sproščeno v prihodnost. Namenjena je bila mladim in vsem, ki želijo vedeti več o stresu in sebi. Ta znanja pridejo zelo prav, še posebej zdaj, v časih ko se ves svet sooča s stresom, tako zaradi vsakodnevnih stresorjev (šola, služba, odnosi..) kot tudi zaradi epidemije COVID-19 in ukrepov za omejevanje le te.

Z delavnico so opolnomočili udeležence z znanjem in veščinami za aktivno soočanje s stresom, kar služi kot preventiva pri vzdrževanju duševnega in telesnega zdravja. Na delavnici so udeleženci spoznali stresni odziv, zakaj obstaja, kako lahko stres pomaga in kako si lahko sami pomagajo, da ga ni preveč. Preizkusili so tudi izkustvene vaje - kratko vajo čuječnosti, progresivno mišično relaksacijo in različne dihalne vaje. V varnem vzdušju delavnice so tudi delili kaj njih spravlja pod stres in kako se oni soočajo s tem. Udeleženci so svoje počutje pred delavnico opisali kot: utrujeno, radovedno, malce obupano, stresno, zamišljeno, prijetno, izčrpano … Po delavnici pa kot: še vedno malce utrujeno, nekoliko bolj sproščeno, pomirjeno, zadovoljno, upajoče, mirnejše in pozitivno naravnano …
Kot kaže, so dobili udeleženci izkušnjo sprostitve in hkrati uporabna orodja za vsakdanje življenje.

V ekipi zavoda Empatiko so hvaležni vsem udeležencem za prijetno soustvarjanje delavnice in Erasmus+ ter Evropski solidarnostni enoti za financiranje dogodka.

Zavod Empatiko pa poleg delavnic pripravlja tudi video gradiva in kratke vaje za soočanje s stresom.

Več brezplačnih vsebin je dostopnih na:

YouTube kanalu Zavod Empatiko

Instagramu @empatiko.zavod

Facebook strani Empatiko

in spletni strani.

Vir: Zavod Empatiko

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

64958

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino