Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Jun. 2022

Vabilo na trajnostni piknik in posvet o duševnem zdravju

V Mladinskem svetu Slovenije vas vabijo na trajnostni piknik in posvet o duševnem zdravju!

TRAJNOSTNI PIKNIK, ki ga organizirajo ambasadorji mladinskega dialoga, bo potekal v nedeljo, 26. junija 2022 s pričetkom ob 10. uri v prostorih občine Kidričevo (dvorec Šterntal).

Kaj se bo dogajalo?

  • soba pobega (escape room),
  • nagradna igra za mlade (izlet v Strasbourg),
  • delavnice o trajnostnem razvoju,
  • piknik z lokalno hrano,
  • stojnice lokalnih pridelovalcev,
  • debata mladih z odločevalci o tem, kako naj izgleda trajnostna Slovenija v prihodnosti.

Kako lahko sodeluješ? Za sodelovanje na pikniku so potrebne predhodne prijave, saj bodo udeleženci imeli možnost trajnostne pogostitve.

Število mest je omejeno, zato ne odlašaj in se prijavi do 20.6.2022. 

Več o ambasadorjih in mladinskem dialogu si lahko pogledaš na njihovem Facebook ali Instagram profilu, kjer bodo kmalu delili tudi informacije o nagradni igri, ki jo pripravljajo za vas!

***

ŠOUM, Mladinski svet Slovenije in Zavod Škatlica v Maribor organizirajo dvodnevni posvet mladih z naslovom “Kje si, Ministrstvo za duševno zdravje?”. Prvi dan bo potekal v živo v ŠTUKu v torek, 28. junija med 17:00 – 19:00, sledi pa mu še dialog z odločevalci v sredo, 29. junija ob 17:00.

Zaradi lažjega načrtovanja dogodka vas prosijo, da se prijavite tukaj. Prijave so odprte do 19. junija.

Z dogodkom želijo okrepiti in spodbuditi diskusijo na temo vzpostavljanja ustreznih sistemskih sprememb na področju duševnega zdravja, kot jih vidimo mladi. Opozoriti želijo na zaskrbljujoče stanje na področju preventivne dejavnosti glede krepitve duševnega zdravja in zagotavljanja ustrezne in kvalitetne pomoči za mlade v duševnih stiskah.

Vir: MSS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

52174

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino