Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Jun. 2021

Vabljeni v delovno skupino za trajnostni razvoj

Mladinski svet Slovenije ustanavlja delovno skupino za trajnostni razvoj mladih in mladinskih organizacij, v kateri bodo članice in člani skrbeli za okoljski in družbeni vidik trajnostnega razvoja mladinskih organizacij ter ozaveščanje mladih o okoljski prihodnosti.

S svojim delovanjem bo skupina podpirala mladinske organizacije v trajnostnih odločitvah in iskala rešitve na izzive mladinskih organizacij, s katerimi se srečujejo na področju naslavljanja tematik trajnostnega razvoja.

V skupino vabijo mlade posameznice in posameznike, predstavnike in člane mladinskih organizacij, ki si želijo biti aktivni na področju okoljske problematike in bodo s svojim delovanjem delili svoje znanje ter izkušnje pri razvijanju pobud namenjenih mladinskim organizacijam in mladim. Delovanje delovne skupine bo naravnano v smeri zagotavljanja kreativnega prostora in spoštovanja drug drugega, v katerem bodo člani lahko izražali in delili svoja stališča ter s pomočjo drugih članov skupine in s podporo Mladinskega sveta Slovenije organizirali akcije in pobude ter določali usmeritve naslavljanja izzivov trajnostnega razvoja v mladinskih organizacijah.

Vloga skupine bo tudi zbiranje pobud mladih in mladinskih organizacij ter skrb za sodelovanje z odločevalci.

Delovna skupina se bo predvidoma sestajala enkrat mesečno oz. vsaka dva meseca (po potrebi in glede na čas članov delovne skupine). Skupina bo tesno sodelovala s podpredsednico Mladinskega sveta Slovenije za trajnostni razvoj Nino Rogelj Peloza.

Prosijo vas, da svojo zainteresiranost za sodelovanje potrdite tako, da izpolnite ta obrazec do 10. junija 2021.

Za dodatne informacije so vam na voljo na 040 480 411 (Martin).

Veselijo se sodelovanja z vami in vašega prispevka k trajnostni prihodnosti.

Vabilo v delovno skupino si lahko prenesete s klikom na to povezavo.

Vir: Mladinski svet Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37401

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino