Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Sep. 2020

Več znanja za več turizma 2020/2021

Turistična zveza Slovenije vabi skupine mladih k sodelovanju na 18. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma na temo MOJ KRAJ MOJ »CHEF«.

Prihodnje leto bo Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021. Projekt vključuje priložnosti za izobraževanje na področju zdravega in sonaravnega bivanja ter trajnostnega razvoja gastronomije. Krepi nacionalno promocijo kulinarike in gastronomije ter ustvarja sinergijo z lokalnimi okolji oziroma kulturami.

V sklopu letošnje teme želijo na Turistični zvezi Slovenije udeležence festivala spodbuditi, da se osredotočijo bodisi na tipično jed, pijačo ali pa zeliščarsko tradicijo določenega kraja. Jed lahko posodobijo ali kako drugače prilagodijo svojim željam in potrebam ter jo ponudijo kot tradicionalni lokalni obrok, ki je lahko tudi kot kulinarični ali gastronomski spominek svojega kraja. Spodbuja se, da se v lokalnem okolju najde znanega »chefa« oziroma kuharskega mojstra, za katerega je znano, da določeno lokalno jed pripravi na še posebej slasten način, ali pa je znan po kakšnem drugem presežku. V poštev pridejo seveda tudi zeliščarji ter drugi varilci posebnih napitkov, ne gre pa pozabiti niti na peke, slaščičarje...

Udeležba na festivalu je odlična priložnost in morebitna odskočna deska za vse mlade kuharske navdušence, ki si želijo prodreti globje v kulinarični svet.  

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega proizvoda: naloge, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu Alpe-Adria.

Rok za oddajo pisne predstavitve - naloge je 8. januar 2021.

Več.

Vir: Turistična zveza Slovenije
Foto: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37974

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino