Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Nov. 2021

Z roko v roki z želvico Mio

Po več mesečnem sestajanju je skupina mladih prostovoljcev ob podpori mladinskih delavcev oblikovala solidarnostni projekt Z roko v roki z želvico Mio, ki so ga letos uspešno prijavili na razpis Evropske solidarnostne enote.

Namen projekta je ozaveščati ljudi o solidarnosti in vsakdanji prijaznosti ter pomoči someščanov. Skupaj so sestavili poučno zgodbico, v kateri opozarjajo na nesramnost, nasilje, drugačnost, prav tako pa poudarjajo prijateljstvo in solidarnost. S tem želijo poudariti, da ne glede na to, kdo si, kakšen si, vedno najdeš prijatelje in nekoga, ki ti stoji ob strani. Njihovi cilji so, da med seboj povežejo družbo, jih naučijo nekih družbenih norm, kot so pozdrav, nasmeh neznancu ter uporabo besed hvala in prosim.

Zgodbo bodo na šolah predstavili 1. triadi in skupaj izvedli delavnice pri likovnem pouku kot odziv na prebrano vsebino zgodbe. Pripravili bodo razstavo risb, s katero bodo o pomembnosti solidarnosti in vrednot, ki jih spodbuja projekt, ozaveščali tudi širšo lokalno skupnost. Razstava bo vidna vsem mimoidočim. Pripravili bodo tudi zabavno in poučno predstavo. Radi bi ozavestili mišljenje ''vedno bodi prijazen''.

Mladim prostovoljcem prijava na solidarnostni projekt omogoča, da se preizkusijo v organizaciji aktivnosti, ki so namenjene lokalni skupnosti. Z vključenostjo v projekt se izboljšujejo njihove kompetence, pridobivajo številna nova znanja in izkušnje, s pomočjo katerih premoščajo razlike in odpravljajo nekatere ovire. V kolikor jim bo zaradi ukrepov onemogočena izvedba, bodo celotno stvar pripravili v spletni obliki. 

Z vključevanjem otrok želijo spodbuditi občutek povezanosti in vključenosti med krajani, olepšati okolico z razstavo in odpraviti monotonost v domovih za starejše. Otroke bodo spodbudili pri branju, kreativnosti in preživljanje kvalitetnega časa zunaj s prijatelji in starši. Vsi bodo imeli enako možnost izražanja in udejstvovanja. Krepila se bo njihova samozavest, strpnost, samostojnost ter sprejemanje raznolikosti med vrstniki.

Vir: Mladinski center Zagorje ob Savi

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

58309

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino