Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Nov. 2021

ZAKAJ VSTOPITI V MLADINSKI CENTER?

ZAKAJ VSTOPITI V MLADINSKI CENTER? Na to vprašanje skozi svojo izkušnjo odgovarja Janja Grčar, prostovoljka mladinskega centra Zagorje ob Savi, ki se v okviru prostovoljstva udeležuje različnih aktivnosti, nudi učno pomoč za osnovnošolce_ke, v času šolskih počitnic pomaga soustvarjati počitniški program za otroke, prireja kreativne delavnice, sodeluje v humanitarnih akcijah, hkrati pa se udeležuje tudi mednarodnih Erasmus+ usposabljanj za mladinske delavce_ke.

“Mladinski center mi predstavlja prostor za druženje, nabiranje novih izkušenj in za preizkušanje v novih izzivih. Rada se udeležujem tudi delavnic, ki jih organizirajo na temo osebnostne rasti, teatra in umetnosti. Biti prostovoljka mi predstavlja možnost, da se razvijam, osebnostno rastem, pridobivam dragocene izkušnje, ki mi bodo prišle prav na poklicni poti, kvalitetno preživljam prosti čas, se družim, spoznavam nove ljudi s podobnimi interesi, se preizkušam v načrtovanju aktivnosti in da sem aktivna.

Zelo dragocene izkušnje so mi mednarodna usposabljanja, ki širijo obzorja, dajejo možnost spoznavanja novih kultur, tkanja novih prijateljstev in pridobivanja novih metod dela v neformalnem izobraževanju. V okviru mladinskega centra Zagorje ob Savi sem bila na treh mednarodnih usposabljanjih, dvakrat na Poljskem in enkrat v Latviji. Erasmus+ financira potne stroške, bivanje in prehrano, zato je to idealna priložnost za mlade, ki želijo združiti potovanje z učenjem in spoznavanjem novih ljudi. Teme projektov so bile igre, mentorstvo in jeziki. Vsa usposabljanja so bila nepozabna doživetja, ki imajo poseben čar - biti en teden z mladimi z vse Evrope, diskutirati, deliti svoja mnenja, se učiti o drugih kulturah, spoznavati podobnosti in razlike med državami, se učiti tujega jezika, spoznavati gostujočo državo, kulinariko, njihove navade, mesta in kraje in hkrati predstavljati svojo državo.

Vsem toplo priporočam, da odidejo na mednarodno usposabljanje ali na mladinsko izmenjavo po svojo nepozabno izkušnjo.”

Vir: Mladinski center Zagorje ob Savi

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

30685

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino