Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Mar. 2021

Zaključki projektov Europe Goes Local in Rastimo skupaj

V lanskem letu je Mladinski svet Slovenije v okviru projektov Europe Goes Local in Rastimo skupaj ponovno podprl razvoj mladinksih politik in mladinskega dela na lokalni ravni.

V okviru projektov Rastimo skupaj in Europe Goes Local so iz partnerske ponudbe za občine izvedli individualne aktivnosti za občine v obliki posvetovanj o digitalni komunikaciji z mladimi, vključevanju mladih v procese odločanja oziroma vzpostavitev organov za soodločanje mladih ter v obliki sodelovanja na sestankih organov za soodločanje mladih. Sodelovali so z občinami Rogaška Slatina, Lukovica, Novo mesto, Slovenska Bistrica in Ljutomer.

Poleg sodelovanja z občinami v omenjeni partnerski ponudbi, so s projektom Rastimo skupaj individualno podprli tudi mladinske organizacije v Tolminu ter Beli krajini (Metlika, Črnomelj in Semič). V Tolminu so izvedli svetovanje za prenovo in vzpostavitev komunikacijskih kanalov za mlade. V Beli krajini so svetovali pri aktivaciji Mladinskega sveta Bela krajina in povezovanju Mladinskega sveta Bela krajina z omenjenimi tremi občinami. Sodelovali so tudi na posvetu z mladimi v Beli krajini, ki ga je organiziral Regijski NVO center – stičišče nevladnih organizacij regije Jugovzhodna Slovenija.

Dogodke so v lanskem načrtovali tudi z drugimi občinami vendar jih niso uspeli izvedli zaradi ukrepov povezanih s preprečevanjem širjenja virusne bolezni COVID-19 prestavili na naslednje leto.

Aktivno so sodelovali pri organizaciji letne konference Europe Goes Local: ”Mladost je norost, po občini skače, kjer je most”, ki je potekala 11. novembra 2020, v virtualnem okolju. Konferenca je bila namenjena krepitvi podpornih struktur za razvoj mladinskega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih ter mreženju predstavnikov občin, medsebojnemu povezovanju in izmenjavi dobrih praks. Soorganizatorji konference so bili partnerji v projektu Europe Goes Local: Nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota – Movit, Urad RS za mladino, Mladinska mreža MaMa, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Novo mesto in Občina Brežice.

Vir: Mladinski svet Slovenije 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

32261

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino