Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jun. 2021

Zelena prihodnost je v naših rokah

V okviru Evropskega tedna mladih se je v Centru interesnih dejavnosti na Ptuju odvil eko-izobraževalni vikend z naslovom Zelena prihodnost je v naših rokah.

V petek, 28. 5. 2021, so organizirali interaktivno predavanje, na katerem so udeležence seznanili z globalnimi okoljevarstvenimi izzivi ter pomembnostjo zmanjšanja onesnaževanja in ohranjanja biotske raznovrstnosti kot dvema izmed temeljnih ciljev Evropskega zelenega dogovora. V interaktivni debati so skozi primere dobre prakse trajnostnih pristopov in s pomočjo načel 3-R (reduce, reuse, recycle) udeleženci iskali praktične rešitve za vsakdanjo rabo.

V soboto, 29. 5., je sledila še delavnica z naslovom DIY naravna kozmetika, kjer so udeleženci raziskovali praktične trajnostne pristope in iz 4 osnovnih naravnih sestavin (olivno in kokosovo olje, čebelji vosek, soda bikarbona) izdelali cel repertoar naravne kozmetike: nastala je prijetna krema za obraz in telo, naravno milo po hladnem postopku, zobna pasta in dezodorant.

Dogodka so se udeležili tako mladi kot tudi predstavniki drugih starostnih skupin, kar dokazuje, da je naravovarstvena tematika še kako aktualna in zanimiva. Na dogodkih smo udeležencem na kratko predstavili tudi programe Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota.

Predavanje in delavnico je v ptujskem CID-u izvedla Janja Repina Potočki, biologinja in ekoumetnica, ki skupaj z možem Sašo Potočkim že 10. leto deluje na umetniški in permakulturni domačiji Sajan na obrobju Slovenskih Goric.

»Prihodnost je v naših rokah« kot osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mladih vabi, da stopimo po zeleni poti – in ravno trud za čim bolj trajnostni način življenja je lahko ključen doprinos posameznika za boljšo prihodnost.

Vir: Center interesnih dejavnosti Ptuj

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

18176

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino