Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Sep. 2019

Zgodbe, ki jih pišejo mladi: Matic Pokorn, Mladinski center Dravinjske doline

Mladinski centri so inkubator za preizkušanje, piljenje in izvedbo lastnih zamisli mladih. Pri tem mladi, ki se dejavno vključujejo v delovanje mladinskih centrov, dobijo strokovno podporo in podporo v infrastrukturi ter opremi za izvedbo svojih zamisli.

Temu se že vrsto posveča Mladinski center Dravinjske doline (MCDD), ki je na lokalnem področju leta 1999 začel delovati kot notranja organizacijska enota Kluba študentov Dravinjske doline (KŠDD). Od leta 2003 deluje kot zasebni zavod, ki vključuje mlade na področju mladine in kulture v Občini Slovenske Konjice. Mlade vključujejo na vseh ravneh delovanja in jih vzpodbujajo k ustvarjanju in izražanju. Aktivnosti, ki jih izvajajo zajemajo razna področja: neformalno učenje in usposabljanje ter večanje kompetenc mladih, dostop mladih do trga delovne sile in razvoj podjetnosti mladih, prostovoljstvo, solidarnost in medgeneracijsko sodelovanje mladih, mobilnost mladih in mednarodno povezovanje in sodelovanje mladih pri upravljanju javnih zadev v družbi.

Danes pod njihovim okriljem, poleg mladinskega centra in KŠDD, deluje tudi Klub dijakov Dravinjske doline (KDDD), hkrati dajejo dravinjski mladini na voljo prostore prireditvenega centra Patriot, prostore, kjer mladi dobijo svojo prvo priložnost za delo, za razstavo, nastop in tako najdejo in krepijo svoje kompetence.

Še nekaj besed, s katerimi se MCDD predstavlja na svoji spletni strani: »Na lokalnem področju smo zaznani kot pomemben akter, na nacionalni ravni dosegamo najvišje ocene med mladinskimi centri, mednarodno se umeščamo med aktivnejše mladinske organizacije.«  

Tokrat nekoliko bolj podrobno, skozi zgodbo Matica Pokorna, predstavljamo delovanje najstarejšega člena MCDD, Klub študentov Dravinjske doline (KŠDD). Matic je trenutni predsednik KŠDD, ki deluje pod mentorstvom Mladinskega centra Dravinjske doline. Že šest let si nabira izkušnje na področju mladinskega dela, skozi svoja aktivna leta si je nabral bogate izkušnje na področju soustvarjanja lokalne mladinske scene. Trudi se, s pomočjo in podporo ostalih članov in članic, mladim v lokalni skupnosti skozi vse leto ponuditi pester kulturni program. Eden izmed večjih projektov, kjer pili svoje organizacijske sposobnosti so Kulturni dnevi – celomesečno dogajanje v februarju, ki postreže z izdajo pesniške zbirke mladih lokalnih avtorjev, s potopisnimi predavanji in koncerti. Vedno išče nove izzive, ki mu nudijo priložnost za učenje novih spretnosti. Trenutno je to organizacije open air koncerta, ki se bo zgodil v kratkem.

Svoje vtise je strnil takole: »Z novimi izzivi pridejo tudi nove odgovornosti, vendar ti mladinsko delo zleze pod kožo

Vabljeni k ogledu njegove zgodbe!

Vir in video: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

29589

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino