Kultura

10. mednarodni festival otroškega in mladinskega filma Enimation

9. 11. 2020 avtor: Uredništvo

Festival Enimation, ki bo letos potekal od 10. do 14. novembra, ob svojem desetem jubileju odpira novo poglavje. Zaradi trenutne situacije so ves svoj program preselili na spletno stran enimation.si in komunikacijske spletne platforme.

Namen festivala je otroke in mlade navduševati za ustvarjanje filmov, s katerimi izražajo občutke,videnje in doživljanje sveta in sporočajo – tu smo, mislimo, rastemo, ustvarjamo, zorimo, znamo in zmoremo boljše živeti. Letošnja edicija izpostavlja poklic scenaristke. Ker brez dobrega scenarija ni dobrega filma, so mlade pozvali k pisanju zgodb, ki jih na delavnici scenaristike z Anjo Bunderla prelivajo v čisto prave filmske scenarije.

Osrednji del festivala tradicionalno predstavlja mednarodni tekmovalni programi, v okviru katerega bodo prikazani filmi iz vsega sveta v treh kategorijah. Uradna otvoritev festivala bo na spletni strani enimation.si v torek, 10. novembra od 20. ure naprej, prikazali pa bodo vseh devet dobitnikov glavne nagrade Mali slon s preteklih izvedb festivala.

Celoten program in več informacij najdete tukaj.  

Vir: Enimation festival 2020