Info točka

18. Festival prostovoljstva v Celjskem mladinskem centru

24. 4. 2023 avtor: Celjski mladinski center

Informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, je skupaj z Mestno občino Celje že 18. leto zapored organizirala Festival prostovoljstva. Na Festivalu prostovoljstva že tradicionalno podeljujejo laskave nazive naj prostovoljcev in veseli jih, da je dogodek vedno bolj prepoznaven in obiskan in da s takšnimi dogodki širijo pomembnost prostovoljnih dejanj.

Ponosno povedo, da Festival prostovoljstva iz leta v leto dobiva večjo podporo in da vsako leto podrejo rekord v številu prijav. Na javni natečaj, ki je bil odprt do 21. marca je teh letos prispelo kar 40. Izmed vseh prijavljenih je strokovna komisija izbrala deset naj prostovoljcev v petih starostnih kategorijah.

Festival se je odvil v atriju Celjskega mladinskega centra, v petek, 21. aprila, s pričetkom ob 11. uri. Dogodek je pospremil pester kulturni program, na katerem so se predstavili zaposleni v Vrtcu Zarja, učenci Osnovne šole Ljubečna, dijaki Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje, in učenci in učenke Glasbene šole Celje, obiskovalci pa so prisluhnili tudi nagovoru podžupana Mestne občine Celje, g. Samu Seničarju, direktorici Celjskega mladinskega centra, ge. Sonji Majcen ter državnemu sekretarju Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj, mag. Marku Koprivcu. Prav tako so, kakor lansko leto, pripravili tržnico prostovoljstva, kjer se je predstavilo kar enajst različnih organizacij; te so Socio, Hospic, Škofijska Karitas, PGD Babno, potujoča pisarna Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj, EUROPE DIRECT Savinjska, MCC, Ljudska univerza Celje, Tehnopark Celje, slovenska vojska in Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje.

Naziv Naj prostovoljca/ke v Mestni občini Celje v letu 2022 so prejeli:

Anton Mlinarič in Darja Pretner.

Ob koncu se želijo zahvalili vsem, ki so sodelovali ter tudi tistim, ki so poskrbeli, da so prostovoljci prejeli praktične nagrade: Citycenter Celje, Elektro Celje in Ministrstvo Za Kohezijo In Regionalni Razvoj.

Foto galerijo uspešno izpeljanega dogodka si lahko pogledate tukaj.