Aktivno državljanstvo / Kultura

28. SOF vabi: “Mladi kreativci, čas je, da se pokažete!”

18. 3. 2019 avtor: Uredništvo

Tudi na letošnjem Slovenskem oglaševalskem festivalu bo potekalo tekmovanje za najboljše mlade kreativce do 30. leta starosti. Rdeča nit 28. SOF-a so meje in odgovornosti aktivne uporabe družbenih in tradicionalnih medijev.

Tekmovanje mladih kreativcev je neprecenljiva priložnost, da se domači kreativni talenti pokažejo na nacionalni in svetovni ravni, saj zmagovalca čaka udeležba na največjem mednarodnem oglaševalskem festivalu, kjer bosta svoje moči pomerila z vrstniki s celega sveta.

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

KAKO POTEKAJO PRIJAVE?

Prijave za vse zainteresirane pare mladih kreativcev, ki izpolnjujejo pogoje, so odprte do 25. marca 2019. V tekmovanju lahko sodeluje največ 30 parov (pri čemer je 1 mesto rezervirano za zmagovalca Natečaja mladi kreativni upi). Prijave sprejemajo na elektronski naslov mk@sof.si. Poleg PRIJAVNICE  je potrebno priložiti dokazilo o starosti tekmovalcev in podpisan obrazec o Privolitvi zbiranja osebnih podatkov, ki temelji na Izjavi o zasebnosti. Vsak prijavljeni par bo prejel uradno potrdilo za udeležbo na tekmovanju.

KAKO POTEKA TEKMOVANJE?

Tekmovanje bo tudi letos izpeljano po vzoru tekmovanja »Young Lions«, saj bo celoten potek ustvarjanja rešitev potekal v času in na lokaciji festivala. Vsi prijavljeni udeleženci bodo imeli 24 ur časa, da s konceptom integrirane digitalne kampanje odgovorijo na razpisani brif partnerja pri tekmi in pokažejo, kako lahko moč digitalne tehnologije oziroma tehnološke evolucije kreativno nagovori cilje brifa. Najboljši bodo svoje rešitve predstavili na odru pred žirijo in slušatelji. Tekmovalce bo ocenjevala posebna žirija.

NAGRADE

Zmagovalca natečaja bosta pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice odpotovala na festival Cannes Lions 2019, kjer se bosta udeležila globalnega tekmovanja »Young Lions« v kategoriji »Digital«. Lani sta Slovenijo v Cannesu zastopala Medeja Kraševec in Damijan Penič (Luna TBWA), drugo in tretje uvrščeni tekmovalci se bodo lahko brezplačno udeležili 29. SOF-a, ki bo potekal 11. in 12. aprila v Portorožu.

Več o tekmovanju si lahko preberete tukaj.

Vir in foto: 28. SOF