Mladinsko delo

3. rojstni dan Mladinskega centra Vič

15. 3. 2022 avtor: Zavod Nefiks

Srečanje mladih z Lauro Unuk in s predstavniki lokalne skupnosti bo potekalo v sredo, 16. marca 2022, z začetkom ob 14. uri na ploščadi pred Mladinskim centrom Vič (Tržaška cesta 85, Ljubljana).

Mladinski center Vič je organizirano funkcionalno središče za mlade, kjer se izvaja mladinsko delo, ki je organizirana in ciljno usmerjena oblika delovanja mladih in za mlade, v okviru katere mladi na podlagi lastnih prizadevanj prispevajo k lastnemu vključevanju v družbo, krepijo svoje kompetence ter prispevajo k razvoju skupnosti. Izvajanje vseh dejavnosti temelji na prostovoljnem sodelovanju mladih ne glede na njihove interesne, kulturne, nazorske ali politične usmeritve. Odprt je za vse mlade iz lokalnega okolja na Viču in širše.

Posebnost Mladinskega centra Vič je, da sta v njem svoje moči združila enota Antonovega doma na Viču in Zavod Nefiks. Antonov dom v sodelovanje prinaša tradicijo participacije lokalne mladine, povezanost in vpetost v lokalno okolje, Zavod Nefiks pa preizkušeno metodologijo mladinskega dela, ki sloni na beleženju neformalnega znanja in kariernem

Ob tretjem rojstnem dnevu pripravljajo za vse mlade, ki živijo na Viču, ali bi se želeli pridružiti njihovim aktivnostim praznovanje, ki bo potekalo na ploščadi mladinskega centra (Tržaška cesta).

Dogodka se bo udeležila tudi Laura Unuk, Slovenska šahovska velemojstrica, ki bo ob tej priložnosti otvorila veliki MC’Viški šah.


Program, ki ga pripravljajo :

14:00-17:00 –> druženje, animacija in zakuska na ploščadi
15:00-16:00 –> šahovski turnir z Lauro Unuk, slovensko šahovsko velemojstrico


Organizator dogodka

Dogodek poteka v okviru Mladinskega centra Vič, ki ga podpirata Urad za mladino MOL in Urad RS za Mladino. Mladinski center Vič je vključen tudi v mrežo Mladinskih centrov Ljubljana. Več informacij o organizatorju na spletni strani ali pri nives.felic@nefiks.si.

Več informacij

Mladinski center Vič | mc-vic.si | mc.vic@nefiks.si
Nives Felić | 040 698 915 | nives.felic@nefiks.si