Neformalno izobraževanje

7 PODJETIJ VKLJUČENIH V PODJETNIŠKI INKUBATOR »ZA VAS, PODJETNIKI«

17. 5. 2021 avtor: Društvo AIA – Mladinski center Mengeš

AIA – Mladinski center Mengeš je aprilu uspešno zaključil brezplačno podjetniško akademijo: »Za vas, podjetniki«. Med 6. in 22. aprilom 2021 so organizirali 8 poglobljenih podjetniških delavnic, v okviru katerih je več kot 100 podjetnikov nadgrajevalo svoje podjetniško znanje na področjih razvijanja novih podjetniških idej, agilnega pristopa k razvoju podjetja, rasti podjetja, kako se izogniti pastem financiranja, prodaje in trženja, digitalnega marketinga in pravnih vidikov poslovanja.

Podjetniki so se potegovali za vstop v podjetniški inkubator, ki jim je omogočil do 10 ur brezplačnega mentoriranja. Po končani akademiji so tako izbrali 7 podjetij, ki imajo sedež v eni izmed občin LAS Za mesto in vas: Domžale, Medvode, Komenda, Vodice, Mengeš in Trzin.

Aktivnosti v okviru podjetniškega inkubatorja se bodo zaključile do 15. junija 2021. Rezultate celotne operacije pa bodo predstavili 22. junija 2021 na zaključnem srečanju, kjer se bodo javnosti predstavila kar mentorirana podjetja sama.

Projekt bo prednostno podprl ženske in mlade iz urbanih naselij ter nosilce poslovnih idej, ki s svojimi produkti in storitvami ustvarjajo dodano vrednost za družbo in okolje.