Zabava in prosti čas

Aktivna Bela 2019 – festival športov v naravi

26. 8. 2019 avtor: Uredništvo

Mali festival outdoor športov, ki so ga društvo Zakonctedna v začetku avgusta organizirali z ekipo Mladinskega centra Idrija (MC Idrija), so otvorili kot se spodobi – aktivno! Gorski kolesarji so zagrizli v bližnji hrib, tekači na kardiotreningu so še prosili za dež in ohladitev, ekipa MC Idrija pa je medtem pumpala SUP deske.

15. stopinj je bilo na kopališču Lajšt, kjer so uživali udeleženci kajakaške delavnice. Padcem v vodo se je izogibal le Sven, ki se je spretno sprehajal po gurtni z enega brega na drugega, kdor se je preizkusil na SUP deski pa je računal na to, da se s SUP-a “načeloma” ne pade.

Potem so v spremstvu Kluba idrijskih študentov v središče dogajanja prispeli najbolj vztrajni kolesarji, zazveneli so prvi akordi, zadišalo je po burgerjih in žlikrofih, na razstavne prostore Tekaško – smučarskega kluba, ekipe CROC, HG Traila Idrija in tabornikov iz Rodu Kranjskega jegliča so posijali sončni žarki in v hipu se je zvedrilo tudi vzdušje v Idrijski Beli.

Dogodek je financiran s strani Evropske unije preko programa Evropska solidarnostna enota v sklopu solidarnostnega projekta Naj se vrti.
Vir in foto: Mladinski center Idrija