Digitalizacija

Aktivni in kreativni na spletu

4. 6. 2020 avtor: Uredništvo

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je eden mnogih, ki so v času epidemije svoje aktivnosti preselili v digitalno okolje. Kaj so pripravili za mlade in kaj še vedno nudijo preberite v nadaljevanju.

V aprilu in maju so za osnovnošolsko mladino organizirali kreativne delavnice e-Šola kreativnosti. Dnevno so pripravljali zanimiv nabor delavnic, ki so potekale v živo preko spleta. V sklopu eko delavnic so iz recikliranih materialov ustvarili lutko eksotične ptice, koš iz papirja in zmaja, ki bruha ogenj, če jih naštejemo samo nekaj. V sklopu dni “dobrih vibracij” so govorili o spopadanju z neprijetnimi čustvi in izdelali tablo prihodnosti. Prelevili so se v stripovske risarje in risarke ter slovensko ljudsko pravljico upodobili v obliki stripa. Izdelali so tudi svojo namizno igro in igralne figurice. S športnimi aktivnostmi pa so poskrbeli tudi za zdravo telo.

Pripravil so prvo e-razstavo z naslovom “evikuuus”, kjer je dela predstavila mlada, perspektivna umetnica Eva Orož iz Zreč. Eva se z risanjem ukvarja že od malih nog, v zadnjih treh letih pa se je z umetnostjo začela ukvarjati bolj resno. Rada se preizkuša v različnih tehnikah, njena najljubša pa je ravno risba. Avtorica pravi: “Sem oseba, ki rada raziskuje in preizkuša nove stvari. Risanje zame predstavlja prav to. Nudi mi ogromno možnosti v različnih stilih risanja, materialih, s katerimi lahko ustvarjam. Vedno z veseljem preizkusim kaj novega.” Razstava vsebuje deset risb, ki so plod avtoričine domišljije in odraz njenih čustev. Ogledate si jo lahko na Facebook straneh Mladinskega centra Dravinjske doline in MC Patriot ali na njihovi strani na Instagramu mc_dravinjskedolineTukaj pa si lahko ogledate tudi kratek intervju z Evo.

MCDD še vedno izvaja nekatere aktivnosti na spletu. Vsak ponedeljek lahko obiščete e-tečaj nemščine, ki je primeren za vse, ki želijo osvojiti ali utrditi osnove nemškega jezika. Ob ponedeljkih in sredah izvajajo e-vadbo “Razgibajmo se doma”, katere cilj je ohraniti zdravje, spodbuditi dobro počutje in izboljšati gibalne sposobnosti udeležencev in udeleženk. Prav tako so na splet preselili tečaj slovenskega jezika, namenjen mladim iz tuje govorečih območij. Z Vajami za urjenje spomina skrbijo za vadbo mentalne prožnosti udeležencev in udeleženk. Ob petkih pa vas vabijo, da preizkusite svoje govorniške spretnosti na e-pogovornih skupinah. Za več informacij spremljajte njihov Facebook profil in spletno stran ali pa pokličite na 051 308 500.

Vse aktivnosti potekajo v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Aktivnosti v sklopu projekta sofinancirata tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče.
Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline