Kultura

Amaranth je zacvetel v Mariboru

3. 3. 2020 avtor: Uredništvo

V začetek februarja so se člani kulturno-umetniškega društva Pozitiv s plesno-gibalno gledališko predstavo Amaranth predstavili v Mariboru, kjer jih je v prostorih GT22 gostilo Kulturno-umetniško društvo Moment

Ob prihodu v drugo največje slovensko mesto so bili sprejeti z veliko dobrodošlico. Polni energije so kljub manjšim tehničnim težavam uspeli zavzeti oder in ob 20:00 se je Amaranth prebudil. Publike ni manjkalo in ples je prevzel obe polovici gledališke dvorane.

Iskanje rešitve pred minljivostjo našega časa se je začelo. Vrane so iskale svojo večerjo in se z razparanimi krili spremenile v naše spomine. Poigravale so se z našo sedanjostjo vse dokler jih telo končno ni sprejelo. Kot nekaj, kar je del njegovega obstoja, so mu zadajale bolečino, potem pa so ga v divjem letu ponesle s sabo v večnost. Naša minljivost je kmalu ugotovila, da ni razloga za strah pred koncem. Ni razloga, da se bojimo vseh zaključkov, ker se bo konec koncev nekega dne vse zaključilo. Svoje spomine, lepe in grde, moramo vzeti k sebi in jih sprejeti kot del svoje osebnosti, sebi dragim figuram pa moramo pustiti, da odidejo, ko pride čas njihovega odhoda. Tako deluje krog vsega živega na Zemlji, katerega del smo tudi mi.” S slednjimi besedami so svoje občutje in proces skozi predstavo opisali ustvarjalci in dodajajo, da jim je predstavo  uspelo izpeljati brez večjih težav.

Ovinki teles so se še nekaj časa iskali v sencah ostankov dima in odzivi publike so bili dobri. Naša povezanost se je spoprijateljila z njihovimi srci in naš Amaranth je tudi pri njih zasadil svoje sadove,” so mladi ustvarjalci povedali po predstavi.

Vir in foto: KUD Pozitiv