Vključenost

Ana delila zgodbo “Moja zmaga”

27. 2. 2020 avtor: Uredništvo

Celjski mladinski center je na večer za(ljubljenih), v petek 14.februarja, na pogovornem večeru gostil Ano Sajovic, ki je z obiskovalci delila prav posebno zgodbo.

V sklopu dobrodelnega in solidarnega projekta #enostavnočlovek, katerega pobudnik je Kristjan Veber, so pripravili pogovorni večer, 19. dogodek omenjene akcije, ki se je odvijala vse od meseca decembra preteklo leto. Z dobrodelnimi akcijami in dogodki so zbirali material za otroke iz kriznega centra, materinski dom, za brezdomce in živali ter skozi dobrodelnost želeli okrepiti medsebojno solidarnost in širiti človeško toplino.

Kristjan Veber je na pogovorni večer povabil Ano Sajovic, prav posebno dekle, ki je delilo svojo življenjsko zgodbo. Njena zgodba “Moja zmaga” je posebna prav zato, ker o njej govori o svoji bolezni, ki jo je prebolela. Prebolela ja Hodgkinov limfom, vrsto raka limfnega sistema. Ana je spregovorila o življenju pred boleznijo, opisala izkušnjo s kemoterapijo, govorila o tem, kaj ji je dalo voljo, da je vztrajala in kako živi življenje sedaj, ko je bolezen uspešno premagala. Pogovorni večer je marsikateremu obiskovalcu pogrel srce in zarosil oči, saj je njena pozitivna energija in pozitiven pogled na svet lahko vzor marsikateremu.

Zaključni dogodek omenjenega projekta bo otvoritev razstave fotografij, namenjenih uprizoritvi vseh tistih pozitivnih trenutkov, ki so jih v času akcije #enostavnočlovek ujeli v objektiv fotoaparata. Na razstavi bo predstavljenih 24 slik, kar simbolizira tudi naslov razstave; nasmeh24. Razstava bo na ogled od petka, 27. marca v Celjskem mladinskem centru. Vabljeni!

Vir: Celjski mladinski center
Foto: Tilen Križnik, arhiv MCC