Prostovoljstvo / Zabava in prosti čas

Animastarti zaštartali oratorijske animatorje

6. 5. 2024 avtor: Zavod Salesianum
animatorji

V treh marčevskih in enem aprilskem koncu tedna se je tudi letos odvilo kar 6 t. i. animastartov. Na srečanjih so oratorijski animatorji iz vse Slovenije spoznali letošnjo oratorijsko temo in se naučili himno, pridobivali nove animatorske veščine, delali na osebni rasti, se medsebojno spoznavali in ob tem zabavali.

Prvi animastart se je zgodil 2. marca v Vipavi. Udeležilo se ga je 90 mladih Primorcev. Naslednji konec tedna so sledili kar trije dogodki. V soboto, 9. marca, dopoldne so se Pomurci srečali v Veržeju, popoldne pa je potekalo še srečanje v Celju. Obeh srečanj se je udeležilo okrog 90 mladih. V nedeljo je bil čas še za Maribor, kamor je srečanje privabilo 113 mladih Štajercev.

Čez teden dni, 16. marca, je sledil animastart v Ljubljani. 220 mladih se je udeležilo tudi dveh krogov delavnice, na zaključek dogodka, ki je potekal na prostem, pa je dež vljudno počakal. Za dež ni bilo potrebno skrbeti 125 mladim Dolenjcem, ki so se na čudovito aprilsko soboto, 6. aprila, zbrali v Novem mestu. Sonca in svežega zraka ni manjkalo, prav tako pa ne dobre volje, novih poznanstev in osvojenih veščin.

Več besednih in fotoutrinkov si lahko ogledate na spletni strani Oratorija Slovenija.