Kultura

Anita Stupar prepričala s svojo umetnostjo

9. 2. 2024 avtor: Kulturni center Semič
ženska

Na predvečer Slovenskega kulturnega praznika, 7. februarja, ob 19. uri, je Anita Stupar v Semiču otvorila svojo razstavo. Razstavo so ji med drugimi pomagali pripraviti člani Društva likovnih ustvarjalcev Semič.

27-letna umetnica je k nastopu na otvoritvi povabila mlade člane Kulturno umetniškega društva Jože Mihelčič, ki so se z veseljem odzvali njenemu povabilu. Mladi so se odločili za recitacijo Prešernovih pesmi: recitirali so Anita Ogulin, Samo Jurman in Irena Plut. Prireditev je vodila Gaja Malnarič. Nastopila je tudi mlada pevka Tina Pezdirc, ki je leta 2021 sodelovala v šovu Slovenija ima talent.

Razstavo je odprla županja občine Semič Polona Kambič.

Anita Stupar je postala članica Društva likovnih ustvarjalcev Semič po končani osnovni šoli. S slikanjem se ukvarja že od ranega otroštva. Pravi, da jo slikanje pomirja in ji predstavlja pobeg od realnosti. Ljubezen do umetnosti je delila tudi z dedkom, ki je bil slikopleskar. Že v prvih razredih je s svojimi risbicami opozorila nase in se je zato vključila v likovni krožek ter ostala aktivna vse do zaključka šolanja.

slike

Svojo prvo slikarsko razstavo je kot dijakinja na srednji Kemijski šoli imela v drugem letniku, leto kasneje pa tudi v Kulturnem centru Semič. Zaradi ljubezni do ustvarjanja, pa hobija kljub številnim študijskim obveznostim, ni opustila, tudi takrat je imela razstavo v Semiškem kulturnem centru. Slikanje pa za Anito ni edini način umetniškega izražanja. Rada tudi šiva in reciklira stara oblačila, izdeluje nakit in kipari.