Angažiraj se / Mladinsko delo

April v Mladinskem centru Dravinjske doline

20. 5. 2019 avtor: Mladinski center Dravinjske doline

Konec aprila sta se predstavnici Mladinskega centra Dravinjske doline (MCDD) Katja Zgoznik in Maja Mestek udeležili mednarodnega tečaja usposabljanja “No Hate Speech: Methods and Techniques Combating Hate Speech”, ki se je odvijal v Makedoniji. Mladi iz 13 držav so razvijali kompetence na področju mladinskega dela v povezavi s preprečevanjem sovražnega govora in diskriminacije, ki se širita kot vidna komponenta v vseh vrstah medijev. Spoznavali so, kako lahko z uporabo medijskih orodij kot so socialna omrežja, vplivajo in pripomorejo k boju proti diskriminaciji posameznikov in družbenih manjšin. V sklopu usposabljanja so skupaj pripravili tudi video, katerega tema je sprejemanje različnosti. Projekt je sofinanciran v sklopu programa Erasmus+ Evropske komisije.

Drugi dogodek Mladinskega centra Dravinjske doline se je odvil v sklopu projekta večgeneracijskega centra Socio. V aprilu so zopet organizirali Spomladansko šolo kreativnosti, ki jo je prvi dan zaznamovala stara obrt lončarstva. Mladi so pod mentorstvom Tadeje Vrečko spoznali delo z glino ter se tudi sami preizkusili v delu na lončarskem vretenu ter ustvarili posode za shranjevanje.

“Torek je potekal v duhu pozitivnih vibracij”, so napisali. V sklopu medgeneracijske kreativne delavnice so še obiskali Lambrechtov dom in z njihovimi varovanci in varovankami skupaj pobarvali obeske iz modelirne mase. Spoznali so zgodovino olimpijskih iger in si jih v športni dvorani Slovenske Konjice priredili tudi sami, kjer so se pomerili v različnih športnih igrah.

Projekt Socio VGC sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Sofinancirata ga tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče.