Kultura

Aprilski dogodki v Layerjevi hiši

5. 4. 2024 avtor: Uredništvo
banner razstave

Kolektiv Layerjeve hiše v Kranju pripravlja nekaj zanimivih aprilskih dogodkov.

Od četrtka, 4. 4., si lahko ogledate razstavo mladih sodobnih oblikovalk in oblikovalcev iz Slovenije, Gruzije, Poljske, Madžarske in Turčije z naslovom reDiscover. Več na povezavi.

Na ogled je tudi razstava odpiramo razstavo mlade umetnice Manje Fürst, ki se v svojem umetniškem ustvarjanju sprehaja med slikarstvom in keramiko. Ker je umetnica želela ujeti subtilno medsebojno igro kožnih gub, odtisov in sledi življenja, je natančno izdelala keramiko in jo oblikovala tako, da zrcali zapletene vzorce in obrise človeške kože – vzbuja teme intimnosti in nežnosti. Več na povezavi.

Danes, 5. 4., vas od 15.00 do 18.00 vabijo v Hortikulturni vrt (Gregorčičeva 18, Kranj). Od 16.00 naprej v organizaciji Mestne knjižnice Kranj poteka glasno branje, pri katerem lahko tudi sodelujete; ali pa pridete poslušat branje literarnih besedil ob prepevanju ptic.

Trenutno pa poteka Teden slovenske drame, največji gledališki dogodek v Kranju (poteka tudi v Layerjevi hiši in v Stolpu Škrlovec), hiša pa gosti tudi umetniško rezidenco BIEN LIFE, ki ima v Galeriji Mahlerca odprti studio.