Digitalizacija

Astra.si, tvoj najboljši prijatelj pri učenju matematike

5. 1. 2024 avtor: Uredništvo
matematične enačbe na tabli

Vsi vemo, da se matematika včasih zdi kot uganka brez rešitve, reševanje matematičnih nalog pa je lahko prava muka, še posebej, če ob sebi nimaš potrpežljivega mentorja, ki ti razjasni zadeve, ko se kje zatakne. (Matematične) inštrukcije so lahko zelo drage, starši so se s srednješolsko matematiko (najbrž) ukvarjali že kar nekaj časa nazaj, učitelji pa nimajo vedno časa za dodatne ure individualnih razlag. Zato pa je tukaj astra.si.

Astra.si je brezplačen portal namenjen vsem učencem, dijakom in študentom, pa tudi drugim iskalcem znanja, ki bi radi osvežili, poglobili ali pa usvojili novo znanje s področja matematike.

Na portalu je trenutno na voljo kar 2.628 brezplačnih video razlag iz 28. matematičnih področij od algebre, aritmetike, geometrije, funkcij statistike in drugih. Vsaka tema je razdeljena na podpoglavja, ta pa na posamezne videe, tako da lahko z lahko izbereš točno tisto tematiko, ki te zanima, oziroma problem, ki ti povzroča sive lase.

Za tiste, ki bi potrebovali dodatno pomoč pri konkretnih matematičnih nalogah, s katerimi se srečujejo v šoli ali pri študiju, pa je na voljo tudi prvi AI tutor v Sloveniji – Astra AI. Njegova uporaba je enostavna – nalogo, ki ti povzroča težave, slikaš s telefonom, astra.ai pa ti ne ponudi le odgovora, temveč te, tako kot bi to počel tvoj inštruktor ali inštruktorica, vodi korak po koraku do prave rešitve in ti ob enem razloži zakaj je temu tako.

Naslednjič, ko se boš pri domači nalogi, pripravi na test ali izpit znašel_a pred neznanko, razlago poišči na portalu astra.si tukaj. Do takrat pa si spletno stran le shrani pod priljubljene zavihke.