Kultura

8. Festival svobodne video produkcije

28. 5. 2021 avtor: Mladinski center Kotlovnica Kamnik

Letošnji 8. Festival svobodne video produkcije, ki ga organizira Mladinski center Kotlovnica se bo zgodil v soboto, 5. junija 2021, tokrat zopet v živo. V veliki dvorani Doma kulture Kamnik se bo nekaj urni maraton pričel ob 13. uri. V sklopu festivala bodo k okrogli mizi povabili večkrat nagrajenega mojstra vizualnih učinkov, Luka Leskovška.

Strokovna komisija je pregledala vseh 53 prejetih del, od katerih jih je 46 uvrstila v program. Filmi so razdeljeni v kategorije dokumentarni, eksperimentalni in videospoti ter igrani filmi, vsi pa se potegujejo za festivalsko priznanje Zlata ribica. Podrobnejši program bodo objaviili v prihajajočih dneh.

FSVP je organiziran v sodelovanju z Domom kulture Kamnik in ob podpori Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti – o. i. Kamnik.

O festivalu:

Festival svobodne video produkcije (FSVP) je namenjen neodvisnim produkcijskim skupinam in posameznikom, da pokažejo svoja dela in izmenjajo izkušnje s področja video produkcije, ter gledalcem, ki jih zanimajo sveži prijemi neodvisne video produkcije. Festival ni žanrsko opredeljen, iščejo pa se, poleg vsebine, tudi presežki v uporabi produkcijskih tehnik in načinov izdelave del, razvoj video produkcije in deljenje izkušenj.

Obisk kulturnih prireditev je skladno z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev mogoč le ob upoštevanju PCT pogoja, torej je dovoljen za osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelosti COVID-19. Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se dogodka udeležijo z ožjimi družinskimi člani oz. skrbniki.
Na prizorišče vstopate na lastno odgovornost in prevzemate odgovornost za izpolnjevanje pogojev.

Več preberite na njihovi spletni in facebook strani.