Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Academic Economic Congres – kaj se je dogajalo?

18. 6. 2019 avtor: Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, socialno podjetje

Predstavnica Mladinskega centra Prlekije je 13. junija 2019 sodelovala na Academic Economic Congresu, ki se je odvijal v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju.

Organizator kongresa je bila Life Learning Academia. V okviru dogodka je potekala konferenca pod naslovom: Robotizacija in digitalizacija-delovna mesta prihodnosti-izziv ali ovira. Konference so se udeležili vodje podjetij, ki že uporabljajo robote in imajo proizvodnjo že tudi digitalizirano. Največ robotov v Sloveniji imajo v Revozu Novo mesto. Organizator je sestavil skupine, ki so jih razporedili za okroglo mizo ob kateri so morali izpostaviti prednosti in slabosti robotizacije in digitalizacije. Naslednja naloga omizij je bila iskanje rešitev v primeru prevelikega vpliva robotizacije in digitalizacije.

“Rešitve so bile zelo izvirne in zelo dobro izvedljive, če bo le interes za to”, pravi udeleženka.

Vsi pomembni predstavniki podjetij so bili pripravljeni deliti svoje izkušnje in pomembno prispevati k iskanju rešitev. Predstavnica Mladinskega centra Prlekije je bila na tej konferenci edina predstavnica nevladnih organizacij. V MCP-ju se zavedajo, da je to izziv prihodnosti s katerim se bo potrebno spopasti tudi v nevladnem sektorju, čeprav v manjši meri kot v industriji.