Prostovoljstvo

Competence Incubator z Zuzo in Ewo!

8. 1. 2021 avtor: Voluntariat

Od decembra Zavod Volountariat gosti dve poljski prostovoljki: Zuzo in Ewo. Poleg vsakodnevnega dela pri mladinskem centru Zalog pri Zavodu Mladi Zmaji in Zavodu TiPovej dekleta spremljajo tudi projekte Zavoda Voluntariat.

V zadnjih tednih obe delata na projektu “DYI – Competence Incubator”, ki ga vodijo poljski partnerji Zavod Voluntariat – Združenje Senfineco. Ewa in Zuza sta pripravili osnutek predavanj in aktivnosti za mladinsko izmenjavo o nekonvencionalnem podjetništvu mladih. Ewa vsak dan dela kot stevardesa in bi rada delila svoje ideje in izkušnje kako razviti taksno kariero. Za mnoge se zdi, da so takšna dela nedosegljive sanje, toda Ewa trdi, da je bil to v njenem primeru načrt, ki ga je uresničila brez večjih težav, zato lahko poskusi absolutno vsak!

Zuza že nekaj let sodeluje v programu Work & Travel v ZDA, kjer dela na različnih pozicijah, od hišne gospodinje do natakarice in prodajalke. Vsako poletje odpotuje v različne države, da bi več mesecev trdo delali, nato pa začeti pot po njenih najlubših regijah ZDA.  Na Poljskem študira in dela kot učiteljica angleščine, toda v Ameriki se resnično počuti kot doma! Obe deklici bosta prišli na izmenjavo, ki bo na Poljskem leta 2021, in se pogovarjali o svojem načinu potovanja in zaslužka. Program, ki so ga razvili, bo steber drugega dela projekta, ki je namenjen mednarodnim prostovoljcem, ki po opravljeni prostovoljni službi, razmišljajo, kako začeti kariero na trgu dela.

Vir: Zavod Voluntariat