Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Oct. 2020

Covid-19 vplival na 75 % udeležencev programa Erasmus+

Erasmus+ je program Evropske unije, ki podpira izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport v Evropi. S proračunom v višini 14,7 milijarde evrov več kot 4 milijonom evropskih prebivalcev omogoča študij, usposabljanje in delovno izkušnjo v tujini. Evropska komisija je predstavila rezultate ankete o vplivu covid-19 na mobilnost v okviru programa Erasmus+. Anketa je vključevala več kot 57 tisoč udeležencev mobilnosti, od tega se jih je odzvalo blizu 12 tisoč, pri čemer je bilo 74 % učečih in 26 % učiteljev.

Rezultati so pokazali, da je 42 % udeležencev nadaljevalo z mobilnostjo, za 22 % se je mobilnost začasno ustavila, za 36 % pa je bila odpovedana. Celostno je na 75% udeležencev pandemija covid-19 vplivala na način, da so se vrnili domov, pri čemer so nekateri z aktivnostmi nadaljevali virtualno, za nekatere pa se je mobilnost končala.

Evropska komisija je udeležence vprašala tudi glede zadovoljstva s kakovostjo izvedenih virtualnih predavanj in aktivnosti, pri čemer jih je 81 % pogrešalo osebni stik, 71 % jih je menilo, da je izobraževanje na daljavo potekalo dobro, 63 % pa, da je bila kakovost ustrezna.

V vprašalniku so udeležence spraševala tudi glede postopanja v jesenskem času in 55 % jih je menilo, da je v primeru nadaljevanja pandemije in zaprtja institucij bolje prestaviti mobilnost.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

54588

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino