Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Dan za spremembe – odpravimo diskriminacijo!

8. 4. 2019 avtor: Uredništvo

6. aprila se je odvijala velika vseslovenska prostovoljska akcija z naslovom Dan za spremembe v organizaciji Slovenske filantropije, na temo odpravljanja diskriminacije. S sloganom akcije »Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI!« Slovenska filantropija že vsa leta nagovarja vse prebivalce Slovenije. Prostovoljske akcije, katerih rdeča nit je odpravljanje diskriminacije, so potekale v 80 krajih, med  organizatorji pa so bila društva, vrtci, šole, krajevne skupnosti, občine, javni zavodi in posamezniki, sodelovala so tudi nekatera podjetja. Po vsej državi je bilo na ta dan aktivnih več kot 600 organizacij in več kot 9000 prostovoljcev.

Direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak je pred akcijami pozvala: »Solidarnost, sodelovanje in medsebojno spoštovanje so obeti za povezano in varno družbo. V taki skupnosti si lahko obetamo vzpodbudno okolje za odraščanje otrok, podporo zaposlenim pri organizaciji življenja in za varno in izpolnjeno starost. Tako ustvarjamo skupnost, ki ne   tolerira diskriminacije posameznikov in skupin. Prostovoljstvo je ena od izjemnih dejavnosti,  ki vsem vključenim in skupnosti prinaša predvsem pozitivne premike. Dan za spremembe je izvrstna priložnost, da se priključite.«

Dogodek se je odvijal po vsej Sloveniji, v okviru vseslovenske akcije “10. dan za spremembe” pa so se 6.4. na Radiu Študent pogovarjali o preizkušnjah, ki jih preživljajo slepi in slabovidni ter paraplegiki.