Kultura

Digitalni Kulturni 2021

16. 3. 2021 avtor: Mladinski center Dravinjske doline

Klub študentov Dravinjske doline (KŠDD) je tudi letos pripravil že 23. tradicionalne kulturne dneve – Kulturni2021. Festival pa se je letos prvič odvijal v digitalni obliki. Kulturne dneve so otvorili v barvah kulture in umetnosti.

Predstavili so 23. pesniško zbirko z naslovom »20 – 22°«, v kateri je svojo poezijo prestavilo kar 16 mladih avtorjev in avtoric. Na virtualni razstavi »Razstava Kulturni2021« pa so predstavili digitalne umetnine treh mladih, lokalnih umetnic. Tako si lahko pogledate zbirko »Obrazi« avtorice Vite Kovše, kjer ženski portreti predstavljajo raznolike podobe, obogatene z elementi iz narave ter mešanje različnih virtualnih slikarskih in risalnih tehnik. Nuša Hohnec v svojih delih pod imenom »Forest of Oddity« prestavlja prostor, kamor se lahko umaknemo pred realnostjo in kjer je vsaka drugačnost več kot dobrodošla. 

Sara Sešlar Nareks pa za svojo zbirko »s. sn.« pravi, da predstavlja stvari, za katere je v preteklem letu najbolj hvaležna. Pripravili pa so tudi večer smeha – »Online comedy game show«, ki se je odvijal v živo na njihovi Facebook strani, ki so ga obiskovalci in obiskovalke lahko spremljali kar iz domačega naslonjača. Za nasmeške in smeh do solz so poskrbeli znani slovenski komiki Perica Jerković, Sašo Stare, Admir Baltić in David Gorinšek. Ti so občinstvo  zabavali z debato o različnih tematikah in unikatnimi, komičnimi igrami.

Vir: Mladinski center Dravinjske doline