Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Jun. 2020

Dolores Kores: "Mladinski sektor je zatočišče, kjer se razvijajo ideje angažiranih mladih"

Danes, 30. junija 2020, se je v.d. direktorice Urada RS za mladino, mag. Dolores Kores, na povabilo Mladinske mreže MaMa udeležila pogovora s predstavniki mladinskih centrov v Celjskem mladinskem centru, kjer so se zbrali direktorji, vodje in ostali predstavniki mladinskih centrov v Sloveniji.

Osrednja tema pogovora, ki ga je vodila Katja Kolenc, vodja programov, mednarodne koordinacije in projektov v Celjskem mladinskem centru, je bila mladinsko delo in prihodnost mladinskega sektorja.

Mag. Dolores Kores, ki je funkcijo v.d. direktorice Urada zasedla pred dobrim mesecem, je uvodoma povedala, da je bila tudi tekom preteklih let vedno blizu mladinskemu sektorju in na različne načine povezana z mladinskimi organizacijami. "Mladinski sektor je bil zame vedno zatočišče, kjer se razvijajo ideje angažiranih mladih. V mladinskih organizacijah je želja po tem, da se nekaj spremeni, kar dokazuje, da mladi še zdaleč niso tako pasivni, kot velja splošno družbeno prepričanje."

Svojo trenutno vlogo vidi predvsem v tem, da z vsemi informacijami, ki prihajajo iz različnih strani, dosega spremembe. Katera bodo področja, ki se jim bo še posebej posvetila, pa bo odvisno od sektorja samega: "Tu sem, da poslušam, slišim kaj se dogaja, kakšne so potrebe in izzivi, pa tudi kaj je dobrega in pozitivnega. Moj osebni cilj je poglobljeno spoznati sektor in na podlagi tega bom delala naprej."

Urad bo tudi v prihodnje nadaljeval s tekočimi projekti, ki jih je izvajal do sedaj, med katerimi v.d. direktorice še posebej izpostavlja projekt Rastimo skupaj, Nacionalni posvet mladinskega sektorja, raziskavo Mladina 2020 in izdajo drugega dela priročnika Ne sovražnemu govoru. Velik izziv v drugi polovici letošnjega leta bo tudi drugi val epidemije, pri reševanju ključnih izzivov sektorja pa želi tesno sodelovati z vsemi ključnimi deležniki. Koresova kot pomemben dejavnik razvoja mladinskega sektorja vidi sistemsko financiranje mladinskih organizacij v povezavi z razvijanjem kakovosti mladinskega dela in zagotavljanjem trajnosti zaposlovanja v sektorju.

Kot dve pomembni horizontalni prioriteti opredeljuje tudi stanovanjsko problematiko in kvalitetno zaposlovanje mladih. "Za naslednjo finančno perspektivo so v okviru kohezijske politike sprejete tri prioritete, ki jih bomo zasledovali tudi na Uradu; mladinska infrastruktura, kakovost mladinskega dela in povečanje zaposljivosti mladih. V drugi polovici leta 2021 nas časa tudi predsedovanje Svetu EU in upam, da bo mladinski sektor lahko vključen v sooblikovanje aktivnosti predsedovanja."

Vir in foto: Mladinska mreža MaMa 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

73740

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino