Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Eko Re-use camp

24. 12. 2018 avtor: Uredništvo

Poznaš občutek, ko se zazreš v omaro, ki si jo sam sestavil?

 Ali se prvič usedeš na stol, ki si ga malo prej dokončal skupaj s prijatelji?

 Priložnost, da zasnuješ in izdelaš svoj izdelek od ideje do realizacije skupaj s Preoblikovalnico.

V prostorih Mladinske postaje Moste so na taboru v petih dneh iz ideje in koncepta z ročnim delom, razmišljanjem in pogovori, prišli do prototipa. Prototip bo lahko podlaga za nadaljnji razvoj v produkt, nedvomno pa v razvoj teoretičnega in praktičnega znanja študentk Fakultete za dizajn.  Zimski tabor ponuja priložnost za aplikativno oblikovanje z iteracijo, viharjenje (ang. brainstorming) o konceptih in principih trajnostnega oblikovanja, vpogled v prototip oz. izdelek skozi teorijo in prakso ter osnovno rokovanje z ročnim in drugim mizarskim orodjem s pomočjo mentorja.

Študentke so izdelale svoje prototipe predvsem iz lesa oz. odpadnih palet in kosovnega odpada (v njihovi delavnici je tega na pretek). Po želji pa so se lotili tudi drugih odpadnih materialov (npr. staro kolo, tekstil, filc). Razpon idej sega od najkompleksnejšega oblikovanja stola do enostavnejšega preoblikovanja stare komode. Izbira je bila njihova!

Rezultati so že na vidiku! V januarju 2019 bo organizirana tudi razstava izdelkov v prostorih Fakultete za dizajn!

Za več o nadaljevanju projekta jim sledite na FB & I – Preoblikovalnica ali na FB – Mladinska postaja Moste

Eko Re-use camp podpira: Eko sklad – slovenski okoljski javni sklad, Fakulteta za dizajn, Društvo konceptov, so.p. (Preoblikovalnica), Združenje SEZAM (Mladinska postaja Moste), Ministrstvo za javno upravo.
Vir: Združenje SEZAM