Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Kdo so otroci, ki spreminjajo svet okoli sebe?

11. 1. 2019 avtor: Uredništvo

Na to vprašanje so želeli vsem nam odgovoriti na uredništvu spletnega časopisa Časoris in v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, sestavili žirijo in začeli iskati face leta.

Faca leta je priznanje, ki so ga za leto 2018 podelili prvič. Komisija, ki so jo sestavljali raper Nipke, pisatelj Primož Suhodolčan, psihologinja Mateja Štirn, predsednica ZPMS Darja Groznik in odgovorna urednica Časorisa dr. Sonja Merljak Zdovc, je vse leto izbirala face meseca.

Otrokom, ki so si med letom prislužili priznanje faca meseca, so v četrtek, 27. decembra, v Lutkovnem gledališču Ljubljana podelili še priznanje faca leta 2018

Organizatorji izbora faca leta so sprva razmišljali, da bi po zgledu podobnih izborov izmed vseh fac meseca podelili zgolj eno priznanje faca leta 2018. A so že kmalu ugotovili, kako si prav vsi nominiranci zaslužijo, da jih predstavijo najširši javnosti in da jim za njihova dejanja in talente izročijo priznanje faca leta 2018.

Nagrajencem jih je izročil častni pokrovitelj izbora, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Dobitniki priznanja so:

Darja Groznik, žirantka pravi: »Z akcijo, ki jo bomo nadaljevali tudi prihodnje leto, želimo širiti med otroke pozitivne vrednote, kot so sodelovanje, nudenje pomoči, upoštevanje različnosti. Med odrasle pa želimo širiti zavedanje, da so otroci vir znanja, ustvarjalnosti in navdih za dobre medosebne odnose.«

Pozor: iskanje fac se nadaljuje tudi v letu 2019. Časoris, organizator dogodka zato že sedaj vabi, da jim sporočite, če poznate kakšnega otroka, ki navdihuje, da ga predstavijo – morda bo tudi on prejemnik priznanja faca leta 2019!

Več iz podelitve.