Zdravje

Koronavirus – neznanec v MC Hostlu Brežice

8. 4. 2020 avtor: Uredništvo

Mladinski hotel Brežice, ki ga upravlja Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice v prepletu z dvojčkom, Mladinskim centrom Brežice, predstavlja srčni utrip mesta in različnih generacij, ki jih gosti pod svojo streho. Ta utrip mesta ohranja tudi v izrednih razmerah, v času, ko se spopadamo z “nalezljivim in nevidnim neznancem” – koronavirusom.

Mladinski hotel Brežice trenutno ne gosti gostov, ki prihajajo s turističnim namenom, ampak goste, ki skrbijo za ohranjanje življenja in skrbijo za posameznike. Tako svoje kapacitete ob podpori Občine Brežice nudi za morebitne potrebe zdravstvenega osebja Zdravstvenega doma Brežice, Splošne bolnišnice Brežice in tudi osebja Doma starejših občanov Brežice. S tem želijo prispevati k nemotenemu delovanju ključnih procesov družbe in pripomoči posameznikom, ki bi se srečali z neznancem, k zmanjšanju možnosti širjenja koronavirusa med družinske člane.

Mladinski hotel Brežice se sicer po statistiki in zadovoljstvu gostov uvršča med najboljše mladinske hotele v Sloveniji. V zadnjih 2 letih so zabeležili slabih 14.000 nočitev, kar pomeni 60-odstotno zasedenost sob. Največ nočitev beležijo s strani gostov, ki so prišli v okviru skupin, saj Mladinski hotel in Mladinski center Brežice skupaj ponujata optimalne pogoje za izvedbo mladinskih izmenjav in treningov, intenzivnih vaj kulturnih društev, plesnih in športnih priprav ter teambuildingov. Posledično največ nočitev opravijo gostje iz sosednjih in evropskih držav.

Kljub temu, da svoje redne dejavnosti začasno ne moremo opravljati, verjamemo, da bomo le s skupnimi močmi, upoštevanjem ukrepov in pozitivnim razmišljanjem uspešno krmarili in premagali izzive prihajajočih dni. Sami pa bomo izkoristili udobje domačih kotičkov za iskanje rešitev za nove izzive, načrtovanje prihodnjih aktivnosti in projektov ter se vrnili osveženi in s še večjim elanom. Dragi gostje, kmalu se vrnemo! Skupaj zmoremo premagati tudi neznano!” so odločeni v Brežicah, zaključujejo pa z mislijo: “Če hočeš živeti svoje sanje, moraš biti v življenju neustrašen.”

Vir in foto: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice