Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Nov. 2021

Mednarodna spletna konferenca DEAR FUTURE VOLUNTEERS

Društvo Parada ponosa vas vabi na mednarodno spletno konferenco DEAR FUTURE VOLUNTEERS, ki bo potekala med 16. - 17. 11. 2021, na ZOOM platformi

Konferenca vključuje tri dogodka, ki bodo ponudili različne poglede na različna vprašanja, kot so: 

  • Kako se vključiti v mednarodno prostovoljstvo in kje iskati priložnosti? Kakšne so zgodbe svetovnih prostovoljk_cev? 

  • Kakšne spremembe in učinke prinaša prostovoljstvo? Zakaj se sploh vključiti v prostovoljstvo? 

  • Kakšni so izzivi in potrebe, s katerimi se soočamo pri prostovoljstvu? Kako bi lahko prostovoljstvo bilo bolj vključujoče? 

  • Kateri so demokratični mehanizmi, ki lahko podpirajo prostovoljstvo kot orodje za izgradnjo bolj vključujočih družb in omogočanje dostopa do pravic? 

Prijavite se na konferenco.  

Prijave so odprte do 15. novembra 2021. Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.

POTEK KONFERENCE

16. november 2021, 12.30 – Volunteering for Inclusiveness

Na dogodku bomo skupaj s predstavnicami_ki evropskih mrež, ki združujejo različne prostovoljske organizacije, govorile_o tem, kako na ravni organizacij, prostovoljk_cev, celotnih skupnosti podpremo vključevanje marginaliziranih skupin v prostovoljstvo. Poudarek bo na prostovoljstvu v času epidemije in drugih širših globalnih izzivov. 

16. november 2021, 18.00 There is no / in volunteer

Na dogodku se bodo predstavile_i mlade_i prostovoljke_ci, ki bodo z nami delile_i svoje raznolike prostovoljske izkušnje, ki so jih pridobile_i na mednarodni ravni. Z nami bodo delile_i, kaj jim je prostovoljstvo prineslo in kako so se sploh vključile_i v prostovoljsto. Raznolike zgodbe vključujejo kratkoročne in dolgoročne prostovoljske projekte, prostovoljenje z različnimi skupinami oseb, vključno z marginaliziranimi skupinami in v različnih okoljih. 

17. november, 10.00 – The Future of the (Inclusive) Volunteering

Predstavile_i bomo povzetek priporočil, kako bi bilo prostovoljstvo (še) bolj dostopno in vključujoče. Ta priporočila bomo predstavile_i in uporabile_i v procesu konference o prihodnosti Evrope. Predstavitvi priporočil, bosta sledila pogovor z odločevalkami_ci o možnostih njihove implementacije in odprt pogovor z udeleženkami_ci.

Konferenca DEAR FUTURE VOLUNTEERS, je del projekta "Vključujoče prostovoljstvo", ki ga podpira program Evropa za državljane. Konferenco organizira Iniciativa mladih za človekove pravice (Srbija) v sodelovanju z Društvom Parada ponosa (Slovenija), Loesje (Nemčija), INAR (Irska) in Iniciativo mladih za človekove pravice (Hrvaška).

Več o konferenci na njihovi spletni strani in FB strani.

Vir: Društvo Parada ponosa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

47626

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino