Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Mladinski center Idrija: »Kam je šou snih?«

6. 2. 2019 avtor: Mladinski center Idrija

Štirje dijaki in dve mentorici iz Mladinskega centra Idrija, so zadnji januarski vikend preživeli v Liechtensteinu, kjer so se v sklopu projekta LOCAL (Low Carbon Alpine Lifestyles) srečali na uvodnem vikendu, s približno 20 predstavniki partnerskih organizacij iz Slovenije, Liechtensteina in Francije.

Namen sodelovanja je spodbuditi skupine mladih, da si zamislijo in izvedejo projekt v svojem lokalnem okolju, preko njega eksperimentirajo s trajnostnim načinom življenja in zanj morebiti navdušijo tudi druge. Osrednji del srečanja je bil, poleg ozaveščanja o možnostih za način življenja s čim manjšim ogljičnim odtisom, posvečen idejni zasnovi in osnovnemu načrtu projekta, ki ga bo skupina najstnikov v letošnjem letu izvedla v domačem kraju.

MC Idrija vabi vse zainteresirane, da se jimo pridružite pri izpeljavi projekta ali se ga udeležite kot obiskovalci, ko bo v teku. Informacije o njem lahko spremljate prek spletne strani in Facebook strani Mladinskega centra Idrija.

In kaj so povedali udeleženci srečanja? Martinu (17 let) so se v spomin najbolj vtisnili »trenutki, preživeti z na novo spoznanimi prijatelji. Celoten program je bil izoblikovan zelo odprto, kar nam je puščalo polno možnosti sodelovanja ter dela po svojem okusu. Celotna realizacija projekta pa mi bo predstavljala nepozabno izkušnjo, ki jo je vredno ponoviti tudi v prihodnje!« 

Helena (27) pa pravi, da jo »je obisk srečanja motiviral, da vsak dan za pot na delovno mesto izberem avtobus namesto avtomobila«.