Digitalizacija

Mladinski center Idrija v virtualnem svetu

21. 5. 2020 avtor: Uredništvo

Mladinski center je prostor za druženje, razvijanje idej, povezovanje, ustvarjanje … in čez noč je postal virtualen. Tudi ekipa Mladinskega centra Idrija je ugotovila, da ljudje znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno.

Na začetku je bilo, kot pri vsaki stvari, ki prinaša polno sprememb in nejasnosti v tej novi realnosti, polno vprašanj, dilem, razmišljanj. A vseeno take situacije privedejo do ustvarjalnosti, novih idej, odkritij, prav pri vsakem posamezniku. Izkazalo se je, da ljudje znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno. V času krize so Idr’ci vedno znali stopiti skupaj, saj je to v njihovih knapovskih genih. In kaj so v tem času poćeli?

Organizirali so akcijo šivanja pralnih mask, kjer je bilo sešitih kar 1050 kosov. Začeli so tudi z zbiranjem pozitivnih zgodbposameznikov_ic v času epidemije. Iskali so mentorje_ice za šolarje_ke, ki bi potrebovali dodatno učno pomoč. Stalne ure učenja španščine, igranja kitare in joge so začeli izvajati virtualno. Tedensko se prek spleta dobivajo s skupinami mladih in snujejo program za predvideno mednarodno poletno izmenjavo, načrtujejo pa tudi urbano igro za mlade. Pripravnica Daniela, ki se je ekipi pridružila s Kanarskih otokov, vsak teden pripravi on-line jezikovno kavarno in ideje za kvalitetno preživljanje prostega časa s svojimi prijatelji_cami. Preizkusili so se tudi v virtualni gozdni terapiji. Prav tako pa so v virtualni svet prestavili tudi letošnje kresovanje s koncertom lokalnih glasbenikov.

Hvala vsem tistim, ki ste pripravili, sodelovali ali se udeležili v pripravljenih akcijah, saj tako tudi sami omogočate pestro dogajanjein tako tudi naši ekipi vlivate voljo in energijo za vedno nove izzive! Se vidimo kmalu – virtualno ali v živo,” vabijo v Mladinskem centru Idrija.

Več o njihovi izkušnji v zapisu tukaj.

Vir in foto: Mladinski center Idrija