Zabava in prosti čas

“One Love” za pomoč mladim

17. 7. 2020 avtor: Slovenska fundacija za UNICEF

Družina Marley je ponovno posnela ikonično pesem Boba Marleyja One love v prenovljeni podobi. Z njo bo podprla UNICEF-ovo globalno kampanjo v boju proti posledicam pandemije novega koronavirusa na mlade.

Glasbeni založbi Tuff Gong International in Amplified Music sta prenovljeno različico pesmi izdali danes, 17. julijaVsi prihodki od pesmi in z njimi povezanih dejavnosti bodo namenjeni podpori UNICEF-ove globalne kampanje za pomoč mladim, skritim žrtvam pandemije novega koronavirusa.



“Oče je pesem One love ustvaril pred več kot štiridesetimi leti, v času, ko se je svet soočal z mnogimi izzivi. Pesem govori o enotnosti, miru in univerzalni ljubezni. To sporočilo je aktualno tudi v tem času. Če smo enotni, lahko skupaj premagamo to globalno krizo – z eno ljubeznijo in enim srcem,” je povedala Cedella Marley, kantavtorica in hčerka Boba Marleyja. 

Pesem One love/People get ready, ki jo je leta 1977 posnel Bob Marley za milijone ljudi po vsem svetu velja za ikonično, s svojim zimzelenim sporočilom pa poziva k enotnosti. Njeno prenovljeno različico, nekakšno globalno himno letošnjega leta, so soustvarili družina Marley, priznani glasbeniki z vsega sveta, umetniki iz kriznih žarišč po svetu ter mladi iz najranljivejših skupnosti.



Sredstva, zbrana v globalni UNICEF-ovi kampanji One love, ki se ji pridružuje tudi UNICEF Slovenija, bodo najranljivejšim zagotovila milo, zaščitno opremo in komplete za higieno ter omogočila ozaveščanje otrok, mladine in družin o zaščiti, hkrati pa bodo namenjene tudi zagotavljanju izobraževanja, zaščite pred nasiljem in izkoriščanjem ter zdravstvene oskrbe.

 “Mladi so jasno in glasno povedali, česa si želijo: pravičnejše družbe ter prenehanje nasilja, krivic in diskriminacije. Čas je, da jim vsi prisluhnemo,” so dejali iz UNICEF-a.

Vir in foto: UNICEF Slovenija