Organizacije za mlade

Posvet v Mestni občini Novo mesto

4. 3. 2021 avtor: Mladinski svet Slovenije

Mestna občina Novo mesto pripravlja v letošnjem letu novo strategijo za mladino, ki bo usmerjala področje razvoja mladinskih politik in mladinskega dela v MONM v letih 2021-2030. Z namenom zbiranja predlogov za ukrepe v novi strategiji so organizirali posvete z relevantnimi deležniki, ki so potekali v digitalni obliki v sredo, 24. februarja, in četrtek, 25. februarja 2021.

Izvedbo digitalnih posvetov za pripravo strategije za mladino v MONM je Mladinski svet Slovenije podprl s projektoma Europe Goes Local in Rastimo skupaj.

Na posvetih so relevantni deležniki in odločevalci razpravljali o šestih področjih, ki predstavljajo ključna področja strategije za mladino: bivanjske razmere, zaposlovanje, izobraževanje, participacija, kultura, zdravje in dobro počutje. Na posvetih so bili predstavljeni rezultati ankete, ki so jo med mladimi izvedli v MONM ter ukrepi iz prejšnje strategije za mladino do leta 2020. Na podlagi iztočnic iz analize anket med mladimi v MONM in ukrepov iz pretekle strategije za mladino so udeleženci posvetov oblikovali predloge ukrepov za novo strategijo za mladino v MONM.

Za pripravo nove strategije za mladino so v MONM ustanovili posebno delovno skupino za pripravo strategije za mladino, ki koordinira celoten postopek priprave nove strategije.

Vir: Mladinski svet Slovenije