Aktivno državljanstvo / Kultura

SNG Drama poziva mlade dramatičarke in dramatike

11. 7. 2019 avtor: Uredništvo

SNG Drama Ljubljana poziva mlade dramatičarke in dramatike v starosti do 30 let k sodelovanju pri 6-mesečnem dramskem laboratoriju.

Procesno zastavljeno razvijanje kratkih dramskih besedil bo izhajalo iz skupne izhodiščne teme, gledališki omnibus novonastalih besedil pa bo na koncu tudi bralno uprizorjen in objavljen.

Skupina piscev se bo na tedenskih srečanjih med oktobrom in aprilom najprej ogrela z različnimi (odrskimi in pisnimi) improvizacijami, nato razmišljala o dani temi skozi filozofsko-sociološki in teatrološki pogled, pisala, pisala, pisala, konstruktivno debatirala o nastajajočih dramah, pisala, pisala, pisala in bo pri tem deležna gostujočih dramaturških, jezikovnih, režijskih in igralskih komentarjev. Mentorica skupine bo dramaturginja in dramatičarka Simona Hamer. 

Prijavo s kratkim življenjepisom in dramsko besedilo (ali daljši reprezentativni prizor) pošljite do 30. septembra 2019 na elektronski naslov simona.hamer@gmail.com. Tudi vse odgovore na vprašanja boste dobili na tem elektronskem naslovu.

Komisija bo izmed prispelih prijav izbrala pet udeležencev.

Vir: SNG Drama