Angažiraj se / Prostovoljstvo

V teku je nacionalni teden prostovoljstva

16. 5. 2019 avtor: Uredništvo

Na Slovenski filantropiji, združenju za promocijo prostovoljstva, si že vrsto let prizadevajo za dvig prepoznavnosti prostovoljskega dela. Letos že 20. leto zapored prirejajo Nacionalni teden prostovoljstva, ki se dogaja med 13. in 19. majem, z naslovom: »Odpravimo diskriminacijo!«

“Prostovoljstvo povezuje. Ljudi, ki svoj čas darujejo drugim in tiste, ki zaradi okoliščin, v katerih so se znašli, ne morejo dobro poskrbeti zase in za svoje družine. Osnovna naloga socialne države je, da skrbi za svoje prebivalce. Bogata pa je tista država, kjer se ljudje znajo prostovoljsko aktivirati in si pomagati,” pravijo slovenski filantropi.

Nacionalni teden vabi k spoznavanju prostovoljskih priložnosti, hkrati pa je tradicionalno njegov namen zahvala prostovoljcem in predstavitev prostovoljskih organizacij. V tem tednu bodo potekali tudi lokalni dogodki po različnih krajih Slovenije (v Mariboru, Novi Gorici, Murski Soboti, Logatcu, Ljutomeru, Žalcu, Metliki, Črnomlju in Vipavi).

Osrednji dogodek poteka danes, 16. maja, med 13. in 17. uro v Ljubljani (na Bregu ob Ljubljanici). Predstavljajo se številne prostovoljske organizacije iz vse Slovenije in proslavljajo svoje delo na Veselem dnevu prostovoljstva.