Vključenost

Vabilo na predstavitev Strategije Evropske unije za mlade 2019-2027

18. 5. 2020 avtor: Uredništvo

Zavod Movit vabi predstavnike mladinskega sektorja in druge zainteresirane deležnike na predstavitev Evropske strategije za mlade 2019-2027, ki bo potekala predvidoma 22. junija 2020 v hotelu Lev v Ljubljani.

Na dogodku bodo predstavili strategijo in njene splošne cilje, vodilna načela in opredeljena tri osrednja področja mladinskega sektorja: angažiranje, povezovanje in opolnomočenje. Poseben poudarek bo tudi na ciljih mladih, ki so umeščeni v Strategijo kot rezultat mladinskega dialoga EU. Za omizji, katera bodo gostili predstavniki organizacij s področij ciljev, bodo udeleženci spoznali 11 ciljev mladih, vključenih v strategijo. V popoldanskem dnevu bodo raziskali, kako se strategija umešča v mladinski sektor, kakšni so možni projekti mladinskega dialoga oz. dialoga mladih, v zadnjem delu pa na okrogli mizi raziskali še, kako se strategijo izvaja na nacionalni ravni in kako bo umeščena v predsedovanje Slovenije Svetu EU.

Več informacij o dogodku in prijavnico najdete na spletni strani Zavoda Movit. Prijave sprejemajo do 29. maja 2020.

Situacijo glede korona virusa podrobno spremljamo. Aktivnost bo bodisi izvedena skladno z ustreznimi varnostnimi prilagoditvami in usmeritvami bodisi – če dogodki še ne bodo dovoljeni – prestavljena,” so še sporočili na Movit-u.

Vir: CNVOS