Okolje in trajnost / Zaposlovanje

Zeleno to, zeleno ono, … kaj pa zelena delovna mesta?

1. 3. 2021 avtor: Uredništvo

»Se tudi ti kdaj znajdeš v začaranem krogu tehtanja med delovnim mestom ki ti bo prinesel zaslužek in med delovnim mestom, ki bo poleg zaslužka sledilo tudi tvoji želji o lepšem jutri ter te bo osebno izpopolnjevalo?

Si se v času študentskih del ali bivših zaposlitev znašel/-a na razcepu med spodbujanjem impulzivnega potrošništva in svojimi vrednotami?

Si morda zaposlena in si na delovnem mestu opazil/-a možnost za izboljšavo, ki bi pomenila manj odpadkov, manjšo ali bolj učinkovito rabo energije?«

Več o tem, kaj sploh so zelena delovna mesta in kako lahko že obstoječa delovna mesta z malo truda postanejo bolj zelena, je v svojem prvem blog prispevku za Inkubator 4.0 raziskovala Špela Jakulin. Vabljeni k branju celotnega zapisa!

Avtorica je trenutno del projekta Inkubator 4.0 in izobraževanja na delu Negovanje sveta je lahko služba, v okviru katerih raziskuje komunikacijo in vodenje kampanj v nevladnih organizacijah, v kar vedno vplete tisto, kar jo navdihuje – zeleno in  v trajnost usmerjeno življenje.

Vir: Inkubator 4.0