Kultura

Blokovci izdali že tretjo posebno izdajo Blokopisa

22. 11. 2022 avtor: Familija – izobraževalni in terapevtski center

V Mladinskem centru Blok iz Škofje Loke tradicionalno po zaključku delavnic kreativnega pisanja Ustvarjalne črkarije izdajo revijo Blokopis, ki skupaj zbere vse, kar so udeleženci ustvarili. Letošnja posebna izdaja dokazov njihove domišljije je že tretja po vrsti. V prejšnjih letih so izpod njihovih prstov že nastale zgodbe različnih žanrov po metodi trash pisanja, skupinskega pisanja pesmi, tako da je vsak pišoči dodal eno vrstico, zgodbe pa so nastajale tudi s pomočjo ročne vrtavke. V drugem zvezku so se pod mentorstvom takratne mednarodne prostovoljke lotili stripov.

Letošnja edicija je najobsežnejša do sedaj. Vsak udeleženec si je zamislil svojega superjunaka in ga tudi ilustriral. Tako lahko berete o dogodivščinah kar 17 različnih junakov. V drugem delu revije so se lotili vseh sort poezije. Nekatere pesmi upoštevajo strogo formo in pravila, druge so pisane povsem prosto. Pesnili so o njim ljubih osebah, o prijateljih, sklop poezije pa smo posvetili tudi našemu atriju.

Tudi to izdajo literarnih zasedanj si lahko ogledate ali izposodite v Knjižnici Ivana Tavčarja, enoti Trata, ali pa še bolje, da se jim pridružite pri njenem ustvarjanju v njihovem mladinskem centru.