Organizacije za mlade / Zabava in prosti čas

BLOKovci na počitnicah

1. 8. 2023 avtor: Familija – izobraževalni in terapevtski center
mladinski dnevni center Blok

V mladinskem dnevnem centru BLOK so s koncem julija zaključili z njihovim mesečnim počitniškim programom. Ta je na sporedu vsako leto takoj po koncu šole in že leta privablja otroke in mladostnike iz Škofje Loke in okolice. Kljub nenaklonjenim vremenskim razmeram, je bil letošnji program rekorden, saj takih številk v več kot desetih letih delovanja še niso zaznali.

V programu Logbook so zabeležili kar 351 obiskov v 20 dneh raznovrstnega programa. V okviru le-tega so se udeleženci urili v odbojki na mivki ter vse bolj popularni igri ultimate frizbi, se namakali tako v sladki vodi tokrat pokritega bazena kot slani strunjanskega zaliva.

Adrenalinski navdušenci so prišli na svoj račun ob obisku pustolovskega parka in trampolin parka, v Ustvarjalnem centru Fabiani pa so razvijali ročne spretnosti. Z ladjico so se zapeljali po Ljubljanici vse do Barja, najbolj nevihtne dni pa so preživeli v prostorih njihovega centra ob zabavnih igrah. Program so tradicionalno končali z zaključnim piknikom, ki so ga začinili z igrami brez meja. Več o njihovem programu in video reportaže si lahko ogledate na njihovi spletni strani.