Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Brcali so rasizem

16. 5. 2019 avtor: Mladinski center Dravinjske doline

Na začetku maja je Klub dijakov Dravinjske doline v sklopu evropskega tedna mladih organiziral prvi antirasistični nogometni turnir “Brcnimo rasizem: evropski fuzbal!”

Mladi so na športnem dogodku skozi interaktivne aktivnosti spodbujali solidarnost in sodelovanje različnih družbenih in kulturnih skupin. Projekt se je uspešno izvajal že v drugih slovenskih mestih, kot del urbane kulture so ga želeli pripeljati tudi v Slovenske Konjice. Turnir je potekal v športni dvorani Slovenske Konjice, na njem pa se je pomerilo devet ekip. Tako se je na dvanajstih tekmah pomerilo kar 56 nogometašev in skupaj “brcnilo rasizem”! Po napetih in težkih tekmah je zmagovalka turnirja postala domača ekipa Bulgarija. Sledili sta ji ekipi Kisla smetana in Šlampasto pobrani čvečki. Ker je šport eden izmed najlepših načinov spodbujanja enakosti, so ravno zato skozi timsko delo in sodelovanje spodbujali solidarnost v družbi.

Pri organizaciji so sodelovali tudi Mladinski svet Občine Slovenske KonjiceZavod za šport Slovenske Konjice in Mladinski center Dravinjske doline. Dogodek je bil financiran s strani zavoda Movit in programa Evropske komisije Erasmus+.

 Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline