Zabava in prosti čas

Brezplačno počitniško varstvo v Mladinskem centru Prlekije

21. 2. 2020 avtor: Uredništvo

V ponedeljek, 24. februarja 2020, bo na zimske počitnice odšlo 82.432 učenk in učencev ter 33.436 dijakinj in dijakov z območja Jugovzhodne Slovenije (razen občin Ribnica, Sodražica, Loški potok, Kočevje, Osilnica in Kostel), Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske statistične regije. Nekateri mladinski centri organizirajo počitniško varstvo otrok z različnimi poučnimi in kratkočasnimi aktivnostmi. Med njimi tud Mladinski center Prlekije, kjer ponovno organizirajo brezplačno počitniško varstvo za otroke.

Varstvo bo potekalo vsak dan od 24. do 28. februarja od 7. ure dalje. Vsak dan med 9. in 12. uro bodo potekale tudi poučne in zanimive delavnice. Za otroke bo skrbel strokovni tim mladinskega centra. Tudi za prehrano otrok v času varstva bo poskrbljeno.

Aktivnosti v času varstva bodo namenjene zabavi in druženju, temu primerno so prilagodili aktivnosti. Otroci bodo sodelovali pri peki pustnih krofov in flanctov, izdelovali bodo pustne maske in z njimi tudi rajali, igrali se bodo družabne igre in miselne igre ter se učili peke domačega kruha. Če bo vreme dopuščalo, bodo šli na sprehod v bližnji gozd, se igrali na prostem ter spoznavali in hranili živali v centru. Center bodo okrasili na temo pomladi. Vse to bo potekalo pod skrbnim vodstvom mladinskih delavcev.

V Mladinskem centru Prlekije so se za organizacijo počitniškega varstva odločili, ker se veliko staršev srečuje s težavami, kam s svojimi šoloobveznimi otroki v času počitnic. Tako lahko mladim staršem oziroma družinam, ki v času počitnic nimajo varstva za svoje otroke, ponudijo rešitev v času šolskih počitnic. Starši se lahko mirno in brezskrbno posvetijo svojim študijskim ali službenim obveznostim, otroci pa aktivno in zabavno preživijo počitnice.

Varstvo bo brezplačno, prijave niso potrebne, za dodatne informacije pa obiščite njihovo Facebook stranklopotec.net ali jim pišite mcp@siol.net.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije