Neformalno izobraževanje

Časopisno gledališče in estetika gledališča zatiranih

7. 10. 2022 avtor: Manca Vertačnik

V mesecu oktobru se bo izvajalo brezplačno usposabljanje TAGZ (Transformatorjevo akademijo Gledališča zatiranih), v katerem že od leta 2015 izobražujejo o uporabi metodologije gledališča zatiranih, združeno z mladinsko izmenjavo F.A.C.A. (Fake news and climate action oz. Lažne novice in podnebni ukrepi).

Zadnje leto je besedna zveza “svoboda govora” ena izmed zelo pogosto uporabljenih, prav tako pa tudi najbolj napačno interpretiranih. Zlasti na področju svobode medijev, ki bi morali biti osnovna sestavina vsake demokratične države. TAGZ to aktualno tematiko naslavlja z izobraževanjem o časopisnem gledališču, estetiki gledališča zatiranih in osnovami jokeringa. Izkustveno, v potokih znoja in brez predavanj.

Usposabljanje zaobjema 70-urno intenzivno izobraževanju o metodologiji in tehnikah gledališča zatiranih s poudarkom na okoljski krizi. Namenjeno je vsem, ki vas zanima uporaba gledališča kot orodja za doseganje lokalnih in globalnih družbenih sprememb: mladim, mladinskim delavkam_cem, aktivistkam_om, (socialnim) pedagoginjam_om, andragoginjam_om, socialnim delavkam_cem in drugim, zainteresiranim za izpopolnjevanje v metodologijah aktivističnega in gledališkega dela. Predhodne gledališke izkušnje niso pogoj za udeležbo.

Izobraževalni del bo potekal od 17. do 22. oktobra 2022 in 25. oktobra 2022, od 10.00 do 15.00. Priprava in izvedba produkcij udeležencev pa je predvidena za oktober-november 2022.

Pohiti s prijavo, saj je rok že naslednji ponedeljek, 10. oktobra! Prijaviš se lahko tukaj.

VIR: KUD Transformator – Transformiramo posameznike in družbo