Neformalno izobraževanje / Prostovoljstvo

CPM vikend v barvah novih idej

11. 10. 2023 avtor: Društvo Center za pomoč mladim
skupina mladih

Kaj imajo skupnega mini džezva, beseda tovor in slika klovna? Vse smo uporabili za kreiranje novih idej na letnem izobraževanju zaposlenih in prostovoljcev Centra za pomoč mladim Ljubljana (CPM)!

Zadnjo soboto v septembru, 30. septembra, se je 20 prostovoljk_cev in zaposlenih pri društvu CPM odpravilo na letno interno izobraževanje v Elerje nad Ankaranom. Vikend smo pričele_i s krajšim spoznavanjem, saj se je izobraževanja udeležilo tudi nekaj čisto novih CPM obrazov. Pogovarjale_i smo se o naših CPM poteh in ugotovili, kako razgibani so naši začetki in poti ter in kako dejanja enega človeka potegnejo za seboj še kup ostalih ljudi. Naše poti pa imajo vse skupno noto – da nam je delo na CPM-ju zakon. Sledil je še uvod v drugi del izobraževanja, v katerem smo si poskušale_i prebrati misli in iskati skupne asociacije na besede.

Glavni del izobraževanja je bil zelo ustvarjalno obarvan. Z različnimi metodami smo iskale_i nove ideje za nove CPM projekte. Popoldne se nam je na programu pridružila tudi zunanja izvajalka Urška Pavlovič. Na delavnici nam je omogočila, da smo se med seboj še globje povezale_i, se pogovarjale_i o naših željah in vrednotah. Skozi igro, razmišljanje o naših skupnih vrednotah in ustvarjanje nas je lahkotno in sproščeno pripeljala do krasnih novih idej, ki smo si jih predstavile_i z zabavnimi nastopi. Večer smo zaključile_i s plesom, smehom in družabnimi igrami. 

Vikend, ki nam je bil čisto prekratek, smo zaključile_i z zadnjim letošnjim skokom v morje, polne_i lepih novih spominov ter zagona za projekte, ki nas čakajo. CPM-ju se lahko pridružiš tudi ti! Če te zanima prostovoljsko delo v skupini super ljudi in delo z mladimi, se prijavi na enega izmed uvodnih srečanj za nove prostovoljke_ce na povezavi https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdRIrTJneEU6b…/viewform ali piši na mojca@cpm-drustvo.si.