Prostovoljstvo

DAN ZA SPREMEMBE 2021

16. 4. 2021 avtor: Uredništvo

10. aprila je DAN ZA SPREMEMBE, akcija Slovenske mreže prostovoljskih organizacij Slovenske filantropije, Združenje za promocijo prostovoljstva, tokrat s sloganom »Premagajmo osamljenost« poteka v polnem zamahu. Številnim občinam se je pridružilo tudi mesto Ajdovščina. Na pobudo Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih Ajdovščina je v akciji sodelovalo 16 organizacij in institucij, vključno z nekaterimi vzgojno – izobraževalnimi zavodi.

Zaradi zaprtja ustanov se je akcija zaključila predčasno, zato je v sredo, 31. 3. Ajdovščina zacvetela na poseben način in postala MESTO TULIPANOV ZA KRATEK ČAS. Mladinski center je namreč idejo Slovenske Filantropije nadgradil s pridihom pomladi in izbral cvetlico TULIPAN, s katero je kot rdečo nit, slogana »Premagajmo osamljenost« povezal krog sodelujočih. S tokratno akcijo smo postali povezani in bili sprememba za en dan.    

Hvala vsem, ki ste sodelovali z njimi in jim pomagali, da je akcija uspela: Otroški vrtec Ajdovščina, OŠ Col, OŠ Otlica, OŠ Dobravlje, OŠ Šturje, Zavod za šport Ajdovščina, IMP Ajdovščina in Mladost na burji, Društvo tabornikov Rod Mladi bori, PUM – O Ajdovščina, MSA Ajdovščina, MDPM Ajdovščina, VDC Ajdovščina- Vipava, Dnevni center Šent Ajdovščina, Dom starejših občanov Ajdovščina, Hiša Malorca Ajdovščina, Občina Ajdovščina.    

Vir: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina